21 Kasım 2013 Perşembe

Fitness Salonu İnsanları

    
    Aramızda hemen hemen herkes bir ara spor salonuna üye olup o atmosferden nasibini almıştır diye düşünüyorum. Belli bir süredir aksatmadan salona giden birisi olarak sizin de karşılaşmış olabileceğinizi düşündüğüm “fitness salonu insanlarından” bahsedeceğim.

    Zangoçlar!!

     Muhtemelen salonda en çok rastlayacağınız kategoridir. Şimdi bu abiler hatta bazı “ablamsı” lar, bu yola baş koymuş, spora gelmeden 400 gr bulguru hiç eden spor çıkışı evde yarım tavuğu götüren, kolları normal bir insanın bacağına eş değer olmuş ama hala aynaya baktıklarında kendini kürdan gibi görüp mutsuz olan insanlardır. Gidip onlara “Allahını seversen bırak artık ne hale geldin kardeşim” demek istersiniz ama götünüz yemez. Uyuşturucu bağımlılığı gibi olmuştur onlarda bu durum.. Bir çoğu ayna karşısına geçip memelerini oynatmayacak kadar spor salonunda yaşamış vücudunu ezberlemiş insanlardır. Bir çoğu da steroid’in etkisinden midir nedir o görünüşün aksine içlerinde minik bir kuş varmışçasına iyi niyetli ve yardımseverdir. Küçük bir not, onlardan sonra çalıştıkları makinaya oturursanız aman ağırlığa bakmadan çalışmaya kalkmayın yoksa beli falan bırakabilirsiniz orada..




    Conconlar

    Bu arkadaşlar spordan ziyade piyasa yapmaya etrafı kesmeye gelmiş, altlarında yeşil beyaz olmazsa olmaz Adidas eşortman ve türevi bulunan, salonun ortasında yüksek sesle akıllı telefonuyla konuşan, akşam hangi bara gitsem hesabı yaparken bunu yüksek sesle dile getiren, makinaları boşu boşuna meşgul eden yavşak dövülesi tiplerdir.



    Baykuş Kızlar

    İşte bunlar en fenasıdır. Kafaları 360 derece dönebilir hem de koşu bandındayken! Yeter ki etraftan yakışıklı birisi geçsin. Kısmet bulucam diye deli gibi makyaj yapanlar mı dersin sürekli eğilmeyi gerektiren spinning dersine göğüs dekoltesiyle gelenler mi dersin, ha bire eline programını alıp hocalara yazanlar mı dersin… Bunları “conconlar” grubu ile birleştirip sayılarını azaltabilirsiniz..


    Yeni Kayıt Olanlar

    Kolayca ayırt edilebilirler. Hemen hemen her hareketten sonra uzun uzun aynaya bakarlar. Zangoçlara bakıp “ ya ben böyle olmak istemiyorum yeaa” diye söylenirler. Hocaları sürekli sorularıyla meşgul ederler. İki hareketten sonra kesilip bırakırlar vesaire vesaire..



    Eski Üyeler

    Bu insanlar hocaya el ense göte parmak rahatlığında davranan, diğer üyelere “evimde ne işiniz var ulan!” bakışları atan, salona girdi mi en az 20 kişiye selam veren oranın müdavimleridir. Çevirecek geyikleri kalmadığı için paso aynı muhabbete sararlar bu da genelde “ya geçen şunu yedim o çok bozdu beni” şeklindeki klasik salon muhabbetidir.

    Eriyengiller!

    Bir nevi katının sıvıya dönüşme anıdır. Öyle bir çalışırlar ki “Ne olur ıslak ıslak kasma öylee” diye mırıldanasınız gelir. Kalktıkları yerde 200 gram ter bırakır bu insanlar.. Çoğunun göt yapısını sırf tere bakarak anlayabilirsiniz. Rorschach misali test bile yapabilirsiniz!! Yağ yakıcıları çakmış bünyeye sonra neden spor salonunda erimiyorum diye gelmiş! Havlular faidesiz..



    Her Boku Bilenler!

    Oldukça sinir ve konsantrasyon bozucu tipler olup tam önünüzden geçerken
"kolunu şöyle açarsan daha rahat olur” der ve uzaklaşır. Önce iyi niyetli olduğunu zannedersin. Destek olduğunu falan düşünmek istersin ama adamın ruh hastası olduğu sonradan ortaya çıkar. Herkese direktifler verir bu insanlar. Hep konuşurlar. “Ben şunu içtim, aslında vücut şöyle çalışıyor, yok bunu yapmayın” gibi sormadığınız soruların cevaplarını vermeye başlarlar. "Benim bir arkadaşım.." ile başlayan yersiz hikayelerle devam ederler. Onun yakınlarında dolanmamaya başlarsınız. Bir yerden sonra “Sana ne ulan! Yıkhıııılll!” diye kalkıp deliresiniz gelir. Tatar Ramazan’a bağlattırırlar adamı.



Eğer ki daha önce salona üyelik yaptırdıysanız bu bahsettiğim insanlarla kesin karşılaşmışsınızdır. Yok eğer daha yeni kayıt olacaksınız da kendinizi buna hazırlayın. Çok değişik insanları bir arada görme fırsatı yakalayacaksınız. Kendine güvenin hem tavan hem taban yaptığı çok değişik bir müessese. Tavsiye edilir =)

4 yorum:

  1. hahahahhah süper olmus!

    YanıtlaSil
  2. Bir de salona 3 yıl üye olup senede 3 kere giden, ama içinde hep bu akşam spora gideceğim umudu taşıyan, salon sahiplerinin en çok sevdiği tür var. Tabi salonda çok görünmedikleri için siz onların farkına varamazsınız ya da misafir olarak geldi diye düşünürsünüz :) :)

    YanıtlaSil