4 Nisan 2014 Cuma

Beni Kategorize Etme, Benle Oynama.


Selamlar,

Bu son yerel seçimlerden sonra yeni bir moda türedi bu ülkede. Seçimleri yüksek bir oy oranıyla bitiren “malum” partinin bazı sempatizanları “biz bunlara oy veriyoruz ama sizin yüzünüzden veriyoruz” diye bir akım başlattılar ki dillere destan saçmalıklar içeriyor. Asıl acıklı olan kısmı ise “acaba bizim yüzümüzden mi lan?” diye bazı insanlara bunu gerçekten sordurtabilmiş olmaları. “Artık aşağılamıyoruz kampanyası” gibi zırvalıklar ile oy verme nedenlerini meşru gösterme çabaları çok canımı sıktığı için bunları yazıyorum.


Şimdi güzel kardeşim, bu lafım öncelikle şu yazıyı okuyup kendini sorgulayan arkadaşlara.. Her parti ve partinin seçmeni neden kaybettiğini veya ne gibi stratejik hatalar yaptığını tabi ki irdelemelidir. Bu çok doğaldır. Karşı taraftaki sana gerçekten oturur mantıklı bir şeyler izah eder, güzel bir siyasi tartışmanın içerisine girersin, konuşursun, aklına yatar evet parti bile değiştirebilirsin bunda bir sıkıntı ya da yanlışlık yoktur.

Ama sen karşı tarafın seni suçlayan sözleriyle, saçma sapan anılarıyla, mağduriyet hikayeleriyle, iki kuple yazısıyla “ulan biz ne yapmışız” diyorsan kendine orada bir duracaksın arkadaş. Önce sen bırak adamın dediklerini de kendi inandığın mücadele ettiğin değerlere ne kadar inanıyormuşsun onu sor kendine bakalım.

Sen onu kendine sora dur, ben bu sempatizanların yaptığı bu aralar popüler olan bazı yazılarından derlemeler yapayım, iki çift laf edeyim onlara.. Kalabalık bir paragraf içinde değil de tek tek cümleler halinde yazdığımda da sana hala mantıklı gelecek mi bir bak bakalım.

Yazıyı dikkatli okuduysan kendilerinden “bizim halk” diye bahseden bir kitleden bahsediyoruz. “HALK” diyor adam. Senin ayrımcılık yaptığını söyleyip daha ilk cümlede kendi grubundan “bizim halk” diye bahseden bir kitle.

%50 değil %80 bile alsan “halk böyle istiyor” diyemeyeceğini, sadece fazla oy aldın diye halkın sadece senin kitlen olmadığını anlaman gerekiyor.

Onlarda devlete karşı gelmek yokmuş mesela.. Sessiz kalabalıkmış onlar. Evet tabi.. Onların içinden çıkmadı çünkü Hizbullahlar, Kaplancılar.. Hadi terör örgütüne de gerek yok. Zamanında kapanmasına çok üzüldükleri partideki bir milletvekili çıkıp “Bu ülkedeki kadınların yarısı fahişedir!!” demedi mi?? Son söylemesi gerekeni ilk söylüyormuş... Hani böyle bir adamda bile olumlu bir şeyler bulabileceğini düşünüyor hala..

Geçmişten falan bahsetmişsin ya o yüzden veriyorum bu örnekleri..

17 Ağustos depremini
“Allah’ın gazabı”
Kafirler, fuhuş yapanlar öldü” diye açıklayanlar hangi kesimden bir anlatsana bana..

Sırf orduyu protesto edicem diye “7.2 yetmedi mi” pankartı açtırmadınız mı türbanlı kızlara?? Deprem gibi bir felakette bile karanlık zihniniz ile iğrençleşmediniz mi ha?? Hani diplomasını alamayan türbanlı kıza ağladın ya bu türbanlı kız bu pankartı açınca hoşuna gitti mi peki? Hani diyorsun ya not aldık kimin ne olduğunu, fişledik, hiç unutmadık diye.. Hoşuna gitmiş miydi bu pankart onu söyle..

Zorla evlerinden alınıp Kuran kurslarına götürülmedi çünkü çocuklar. Temsil ettiğiniz dershanelerde okulda erkeklerle konuşuyor diye kız çocuklarının ailelerine ziyaretler düzenlenmedi değil mi hiç?. Kuran’ın veya Müslümanlığın ne kadar güzel bir din olduğunu anlatmak değildi çünkü çoğunuzun derdi. Zorla dershanelerde namazlara kaldırılmadı değil mi çocuklar? Namaza kalkmayanlar atılmadı değil mi o dershanelerden?? Hiç olmadı çünkü bunlar.. 

Bu adamlar temsil etti sizi. Soyutlasaydınız o zaman aranızdan? Bunlara yobaz denecekti tabi ki arkadaşım!! Sen madem çok iyi hata analizi yapıyorsun, bu adamları soyutlasaydınız ya aranızdan?? Alkış tutmadınız mı ?? Hadi işte hep partilerin geçmiş hatalarından bahsediyorsunuz ya ondan olmuş ya herşey peki bunlar nedir? Milyon tane sayar mıyız sayamaz mıyız bunlardan sen bana bunun cevabını ver önce.


Senin  o zamanlar oyunu verdiğin partilerin politikasıdır bu kardeşim.



Komik olan ise o zamanlar oy verdiğin partinin öve öve bitiremediğin lideri bile şu an oy verdiğin parti liderinin yaptıklarını ahlaksızca bulmuştu. Hani dedin ya, onlar engellendi bu parti devamını getiriyor diye.. Yarım kalmış işlermiş ya hani? Ne yarım kaldı bir anlatsana bize.. İrtica mı? “Laiklik bile güzel olabilir güzel kullanılırsa” demişsin ya hani.. Bir partinin kapanmasıyla, Atatürk’ün vefatını aynı kefeye koymuşsun ya hani..

Dünyan ne kadar küçük farkında bile değilsin..

Hadi onu da geçtim. Deniz aşırı ülkedeki yıllar boyu öve öve bitiremediğiniz malum şahısı dışladınız şimdi de? E onun temsil ettiği kitle de çoğunluk türbanlı değil mi ? Ne olacak şimdi? Onları aşağılamak serbest mi? Hayır bilelim de ona göre.. Yanlış kişileri aşağılamayalım.. İşimiz gücümüz bu çünkü bizim..

Peki alevilere yaptıklarınız. Onlar hakkındaki düşünceleriniz?? Müslüman değiller sizin gözünüzde ya hani??

İnsansız hava uçaklarını “Allah’ın uçurduğunu” idda etmekle kalmayıp, bundan öyle emin olup karşısındakine “hadi ateistler bunu da açıklasanıza” diyerek tam aksine bizi aşağılamaya kalkan bir cahil özgüvene sahip bir kitlenin mensubusun. Kim seni nasıl aşağılayabilir ki kardeşim??

Daha milyarlarca şey yazarım buraya.. Milyarlarca!

Hadi önceki saçmalamalarını görmemiş olalım ve senin dediğin doğru olsun. Peki kardeşim 10 yıldır iktidar değil misiniz? Ne değişti bu ülkede?? Hak, hürriyet, özgürlük, yargı, güvenlik berbat hale gelmedi mi?? Suçlar, tecavüzler, kadına şiddet artmadı mı?? Basın özgürlüğü diye bir şey kaldı mı?? İnternette girdiğin her sayfa,yazdığın her kelime kaydedilmiyor mu? Yasal yürüyüşler,eylemler bile ölü veya yaralılarla, gaz bombalarıyla bitmiyor mu?         

Ne diyeceksin? Ekonomi güçlendi mi diyeceksin yoksa?

Ne üretiyorsun da ekonomin güçlendi ha? Ben söyleyeyim sana nasıl olduğunu.

Tüm enerji, iletişim, madenler gibi hayati kaynakları Araplara peşkeş çektiğiniz için olmasın sakın?


Ateist,alevi,terörist,kemalist,laik,gavur,ayyaş,gezici,çapulcu,cemaatçi,haşhaşi,beyaz türk..

İnsanları mikro kavramlara sıkıştırmadınız mı?




Gezi olayları neden bu kadar sinirlendirdi sizi peki? Ben sana söyleyeyim mi nedenini. Çünkü orada mağdur edebiyatı yapacağınız bir şey yoktu. İnsanlar park için gittiler oraya. Ve karşılarında gördükleri şiddete karşı öyle bir kenetlendiler ki, tüm siyasi gruplar, etnik kimlikler, başörtülüler... Herkes! Sizin tüm politikanıza aykırıydı bu.. Orada olan başörtülü kızlar bile isyan etti "yeter artık örtümüzü alet etmeyin" diye.. Senin oy verdiğin partinin emriyle insanlar gaz maskeleriyle namaz kılmak zorunda kaldılar orada.. Kim korudu onları peki? Öyle korktunuz ki camide içki içildi diye iftira attınız. "Öyle bir şey olmadı" diyen imamı bile kovdunuz! 

Orada sevgi vardı. O yüzden çok ama çok korktunuz işte.. 

Hadi onu da geçtik.

Bu kadar hırsızlık, kaçakçılık, hukuksuzluk, yalan dolan iftira varken neden oy verdin peki? Dindardın sen hani? Bunların meşru görüldüğü bir din mi var? Nefret ile yürüyen bir din mi var?

Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan değil midir?

            Sen tam olarak şu tanıma uyduğundan oy veriyorsun aslında..

fanatizm 
“Bir kimseye veya bir şeye aşırı düşkünlük ve tutkuyla bağlılık, bağnazca davranış.”


Zaten sana kimse neden oy verdiğini sormadı ki? Niye açıklama ihtiyacı hissettin?

O yüzden verdiğin oyu başkaları için meşru göstermeye çalışmayı bırakıp, başka siyasi partilere, orduya veya geçmiş politikalara da bok atmayı bırakıp, tüm bu yaşananlara gözlerini kapadığın için vicdanını sorgulamaya başla önce.. 

                Sana gelince bu tarz yazılar yüzünden kendini sorgulayan kardeşim. Başka nedenler bul illa kendini sorgulamak, yada birey olarak hatanı bulmak istiyorsan. Evet yapılan hata çok olabilir. Ama kaynak bu tip yazılar değil. Hiç olmadı.

                Saygılar.

               


                

1 yorum: