31 Mayıs 2014 Cumartesi

Karaoke Bar Gerçekleri


Konumuz karaoke barlar ve seçilen şarkı talihsizlikleri..
Şimdi bir konuya açıklık getirelim.Karaoke insanın kendine yakışanı söylemesidir.
Karaoke barlar ise kalabalık arkadaş gruplarıyla gidildiği zaman eğlencelidir.Ayrıca karaoke kelimesi bir paragrafta bu kadar fazla yazılınca iğrenç bir kelimedir.

Çok yanlış bilinen bir şey de şudur ki,karaoke bar saçma sapan şarkıları sana söyleme özgürlüğünü verdiği için zevklidir.Tutup kendini Royal Albert Hall sahnesinde hissedip Shine On You Crazy Diamond kasıp 10 dakika millete zulüm etmenin hiç gereği canım kardeşim. Evet gerçek hayatında klasik müzik,jazz,new age vb. hastası olabilirsin ama orda en yakın arkadaşlarınla beraber elinde bira şişeleriyle " Seni çöpe atacağım poşete yazıkkkkkk" veya "Allah belanı versin" diyebilmelisin..Oraya geliyorsan bu medeni cesareti göstereceksin yoksa tadı çıkmaz.


Ha tabi bir de mikrofon sana gelene kadar kenarda köşede saklanan, sen mikrofonu eline aldığında ise bir anda gelip bir "feat" ortamı oluşturmak istercesine şarkıya salça olan model de vardır ki o çok fenadır.





Gelelim karaoke barların artık listesinden kaldırması gereken,bunları söyleyenlere tek ayak üstünde söyleme ya da herkese içki ısmarlama gibi ekstra aksiyonlar eklemesii gereken şarkılara..

1-) No Doubt - Don't Speak
Hakikaten don't speak Allah aşkına don't speak artık yeter ya.

.
2-)Gloria Gaynor - I Will Survive
Bunu söyleyeceğine Ajda versiyonunu söyle artislik yapma kimseye..Ama hemen bitsin.


3-)Oasis - Wonderwall
Güzelim şarkıdan soğuduysam bu karaoke barlar yüzündendir.Bu şarkıyı bar önlerinde öğreten gizli bir tarikat mı var bilmiyorum ama mikrofonu eline alan "yorrrr mayyy vondırvooollllllll" diye bağırıyor arkadaş!


4-)Geri Halliwell - It's Raining Men
İşte bu şarkıyı yazık bazı İngilizce bilmeyen gençlere ezberletiyor arkadaşları ,sonra 20'li yaşlarda dev gibi çocuk "Elhamdülillah Erkek Yağıyor" diye bağırıyor herkes içinde..Tam epic fail tam..


5-)Eurythmics - Sweet Dreams
Bunun en güzel örneğini bir sabah programında bir kadın özetlemişti zaten!







Neyse gelelim seçilmemesi gerekenlere..

- Ceza - Holocaust seçen birisi vardı..Vardı ama..Şarkı esnasında boğuldu öldü.


- "Yine Yeni Yeniden" mesela..Ezbere söyleyebiliyorsan söylersin.Yazıyı okumaya çalışırsan ölürsün..Sen okursan herkes ölür.


- Sertab Erener - Vur Yüreğim..Kızın birisi denedi..En son kulakları kanıyordu..Noldu bilmiyorum.

Olmazsa olmazlara gelelim şimdide..

Bence bir karaoke listesi Bon Jovi'siz olamaz! Yüce Rabbim bu grubu karaokelik şarkı yapsın diye yollamış..Hepsi gaz hepsi eğlenceli!


90'lar Türkçe Pop şarkılarının da neredeyse tümü muhteşem yakışır..


Ha ama bence (bu her yerde yoktur gerçi) Irish şarkıları efsanedir! Grup halinde elde biralar ile söylenen The Dubliners şarkıları varsa o barın müdavimi olacaksın arkadaş!



Bu arada karaoke demişken bir efsaneyi paylaşmadan olmaz...




Bir şarkı var aklımda söylemesi ayıp,sözleri kayıp..
Kaç zamandır dilimde..Sakın söyleme!