16 Ağustos 2013 Cuma

Bugünkü Menümüzde En Çok Sevilen Yemeğimiz Var: Hitler soslu Tayyo :)

Merhaba dostlar, yaralı ceylanlar, taptazeler, gül kokulu yar.agımmm, hepinize merhaba!! 

Gün geçmiyor ki bana Tayyoyu hatırlatan yeni bir görüntüyle karşılaşmayım!! Muazzez Abla söyle lütfen: BANA HEEERRRRRR ŞEYYYY SENİİİ HATIRRRRLAAAATIIIIYOOOHRRRRRRRR!!!

Yaşadığım şehrin merkezine girişte bir tabela var: Hitler zamanında şehrimiz isimli. Şehirde 1933 yılında son "özgür" genel seçimler yapılmış (tabelda da aynen bu şekilde "freier" Bundestag kullanılmış :) ) ve nüfusun sadece yüzde 26'sı oy kullanmış. İşte o günlerden bir gazete sayfası.. "Özgür" seçimlerin timsali gibi.. Sayfanın her noktası "JA FÜR FÜHRER" ile dolu. Neden zihnimin karanlık dehlizlerinde Muazzez Abacı o meşhur şarkıyı söylüyor şimdi anlıyor musun beni, a şaşkın okur?!!
6 gazeteyi yanyana basmışlar ille de tayyibim demiş. asşdlfja Yanyana basıldıgında yukarıdaki Führer gazetesinden pek farkı olmadığı aşikar. Diktatörümüz çok yaşasın! Bir gün halk buradaki halk gibi tepkisini toplu halde gösterir de yüzde 74ü seçimlere gitmez mi bilinmez. Ama Tayyo oldukça bu komedi daha çok sürer der ve Alman Folklörü yapa yapa uzaklaşırım..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder